Прелиминарни резултати oкружног такмичења из математике за ученике основних школа ће бити објављени на сајту Подружнице ДМС-Београд ( www.dmsbg.rs ) и ОШ“Милена Павловић Барили“ ( www.osmpbarili.edu.rs ) у суботу, 18.03.2023. у касним поподневним часовима.

Решења задатака ће бити објављена на сајту Друштва математичара Србије ( www.dms.rs ) у суботу, 18.03.2023. после 11:30 h.

Евентуални приговори (жалбе) на прелиминарне резултате општинског такмичења из математике се достављају искључиво у електронској форми на мејл: prigovoribeograd@dms.rs

најкасније до понедељка, 20.03.2023. године до 22 часа.

Приговори (мејлови) пристигли после назначеног рока неће бити разматрани. Молимо да у приговору обавезно наведете име и презиме ученика, разред, школу, општину школе и број задатка на који улажете приговор, односно желите да се поново прегледа. 

Одлука окружне комисије за жалбе је коначна, сем у случају VI, VII и VIII разреда.

Коначни резултати окружног такмичења ће бити објављени до среде, 22.03.2023. у 9 часова.

На резултате окружног такмичења VI, VII и VIII разреда могуће је уложити приговор Државној комисији у року од 6 дана од одржавања окружног такмичења. Писмени и образложени приговор који садржи на које елементе рада ученика се он односи, може да уложи искључиво ученикова школа, а приговор потписује предметни наставник ученика. Државна комисија утврђује коначне резултате, као и списак учесника Државног такмичења, најкасније 15 дана од одржавања окружног такмичења и објављује га на сајту ДМС. 

Државна комисија има право да достављене радове поново прегледа и да, у циљу уједначавања критеријума, изврши ревизију додељених бодова.