5. октобар . Дан наставника, конциденција или не , али  подстакнути љубављу према деци – оним што сваки просветар дубоко у својој души носи  , баш на данашњи дан учитељице 2/3 и 2/4 одељења , Зорана Трбовић и Маја Страњина,  одржале  су  угледни час допунске наставе из српског језика  на коме су  уз занимљив одабир дидактичких креативних игрица у настави  учиниле учионицу пријатним местом за учење и развој , покренули дечју радозналост , игровност, жељу за знањем, дружење и учење . Оно најбоље у сваком детету. 

Посећеност часу од стране  наставника школе,  говори о нашој  посвећености просветарском послу који није занимање већ животни позив.

Истините речи Доситеја Обрадовића  ситни су они људи који учитељев рад за ситно сматрају треба да буде визија свих оних који треба да нас цене , поштују и уважавају.

„СИТНИ СУ ОНИ ЉУДИ КОЈИ УЧИТЕЉЕВ РАД ЗА СИТНО СМАТРАЈУ“

(Доситеј Обрадовић)

Светски дан наставника (учитеља, просветних радника) обележава се сваког 5. октобра у последње три деценије. Унеско је дан посвећен наставницима установио 1993. године на Међународној конференцији о образовању одржаној у Женеви. Сам датум подсећа на дан када су, 1966. године, у организацији Унеска и Међународне организације рада, на међувладиној конференцији у Паризу, усвојене Препоруке о статусу наставника.

Погледајте фотографије.